09.02.Preses relīze


Informācija plašsaziņas līdzekļiem

   Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž nožēlu par to, ka topošās valdības deklarācijā veselības aprūpei ir atvēlēta pēdējā vieta gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

   Neraugoties uz LVSADA izteiktajiem priekšlikumiem par steidzamu un konkrētu veselības nozares valsts finansējuma palielinājumu, topošā valdība vien gatavojas „izskatīt iespēju”, „izstrādāt” un „reformēt”. Tas krasi kontrastē ar pieeju valsts aizsardzības spēju stiprināšanai, „nodrošinot aizsardzības nozares finansējumu līdz 1,7% no IKP 2017. gadā un 2% no IKP 2018. gadā” (75. punkts).

   Kā redzams, valdību veidojošās partijas turpina ignorēt katastrofālo situāciju valsts veselības aprūpē, ko LR Tiesībsargs jau identificējis kā antikonstitucionālu.

   LVSADA atkārtoti aicina valdības deklarācijā par veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes uzlabošanu iekļaut tikpat konkrētus skaitļus par nozares finansējuma palielinājumu, kā tas ir pateikts par aizsardzības nozari. Kamēr tā nebūs, valdības veidotāju plāni drīzāk liecinās par nodomu ar tukšām frāzēm aizsegt tālāku veselības nozares badināšanu un pacientu mērdēšanu.

  Informāciju sagatavoja LVSADA arodbiedrības darba koordinētāja I. Rudzīte (tel. 67847305).