26.07. Preses relīze


Informācija plašsaziņas līdzekļiem

  Latvijas Veselības un sociālās aprūpes arodbiedrība (LVSADA) pauž satraukumu par to, ka Veselības ministrija nezināmu iemeslu dēļ nav sasaukusi plānoto darba grupas sēdi par darba samaksas jautājumiem.

  Iepriekšējā darba grupas sēde notika š. g. 5. jūlijā. Sēdes laikā tika panākta vienošanās par vairākiem svarīgiem jautājumiem, kas palīdzētu mazināt darba roku trūkumu veselības aprūpes nozarē. Ņemot vērā to, ka darba grupas gala ziņojumam bija jābūt sagatavotam līdz 2018. gada 27. jūlijam, darba grupa vienojās par kārtējās sēdes sasaukšanu līdz minētajam datumam. Diemžēl Veselības ministrija to nav izdarījusi.

 

  LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris to komentē ar bažām: “Veselības ministrijas vilcināšanās nostiprināt kopīgi izveidotos priekšlikumus par darba samaksas paaugstināšanu nozarē ir aizdomīga. Būtu žēl, ja viss līdz šim darba grupā notikušais no valdības puses izrādīsies tikai labi iestudēts teātris.”

 

  LVSADA cer, ka Veselības ministrijas dotie solījumi par darba samaksas paaugstināšanu nozares darbiniekiem joprojām ir spēkā, tāpēc aicina steidzami sasaukt darba grupas noslēdzošo sēdi, lai oficiāli apstiprinātu iepriekš konceptuāli saskaņoto gala ziņojumu.

 

 

Informāciju sagatavoja LVSADA biroja administratore Vita Pluša (tel. 67847300).

 

2018. gada 26. jūlijā