10.10. Preses relīze


Informācija plašsaziņas līdzekļiem

          Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) pārstāvji pirmdien, 14. oktobrī, tiksies ar Labklājības ministrijas darbiniekiem, lai pārrunātu ministrijas ieceri slēgt valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) “Latgale”  filiāli “Lubāna”.

         Kaut arī ģenerālvienošanās, kas noslēgta starp ministriju un arodbiedrībām, paredz šādus ministrijas plānus savlaicīgi pārrunāt ar sociālajiem partneriem, šinī gadījumā ministrija to nav darījusi. LVSADA rīcībā esošā informācija liecina, ka VSAC “Latgale” filiāles “Lubāna” slēgšana būtiski pasliktinās sociālo pakalpojumu pieejamību ne tikai Lubānas novadā, bet arī Madonas novada austrumu daļā, jo salīdzinoši nesen tika pārtraukta valsts sociālo pakalpojumu sniegšana Rupsalā. Neizpratni un neapmierinātību par šādu notikumu attīstību pauž gan LVSADA biedri, kuri strādā filiālē “Lubāna”, gan arī vietējie iedzīvotāji un pašvaldība. Ir izskanējuši arī viedokļi par iespējamu nolaidību vai apzinātu kaitniecību no ierēdņu puses.

          LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris cer, ka iespējams filiāli “Lubāna” saglabāt: “Neviena reforma vai reorganizācija nedrīkst pasliktināt sociālās aprūpes pieejamību un kvalitāti. Konkrētajā gadījumā izskatās, ka likvidācijas plānotāji par to piemirsuši. Taču vietējo iedzīvotāju gatavību iesaistīties risinājuma meklēšanā nedrīkst ignorēt. Ceram, ka Labklājības ministrija to ņems vērā.”

          Tikšanās plānota Labklājības ministrijā plkst. 15.30.

 

Informāciju sagatavoja LVSADA darba koordinētāja I. Rudzīte (tel. 67847300).

2019. gada 10. oktobrī