03.10.Preses relīze


Informācija plašsaziņas līdzekļiem

   Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž gandarījumu par to, ka Saeima ir konceptuāli atbalstījusi izdienas pensiju piešķiršanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem.

   Ņemot vērā to, ka NMPD brigāžu darbinieki nodrošina svarīgu valsts funkciju izpildi un ir pakļauti daudziem darba vides riskiem, kā arī paaugstinātai fiziskai slodzei un pastāvīgai psihoemocionālai spriedzei, LVSADA jau vairākus gadus centās panākt viņiem atbilstošas sociālās garantijas, kādas valsts ir piešķīrusi citu operatīvo dienestu darbiniekiem. LVSADA iniciatīvu šī gada februārī atbalstīja Nacionālā trīspusējās sadarbības padome; nozīmīgu atbalstu koncepcijas veidošanā sniedza arī Labklājības ministrija un Veselības ministrija.

    Kā norāda LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris, „Šis Saeimas lēmums pierāda, ka sociālais dialogs var būt sekmīgs un sniedz nozīmīgu atbalstu NMPD darbiniekiem. Viņiem ik brīdi jābūt gataviem glābt mūsu dzīvības jebkuros apstākļos, tāpēc ir svarīgi, lai valsts šos cilvēkus jau laikus pasargātu no izspiesta citrona likteņa.”

 

Informāciju sagatavoja LVSADA arodbiedrības darba koordinatore I. Rudzīte (tel. 67847305).