25.11. Preses relīze


Informācija plašsaziņas līdzekļiem

   Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž neizpratni par valdības plāniem 2015. gadā vienādot māsu palīgu, māsu, vecmāšu un ārstu palīgu algas.

    Saskaņā ar patlaban pieejamo informāciju par 2015. gada budžeta projektu, līdzekļi darba samaksas paaugstināšanai veselības aprūpes darbiniekiem ir paredzēti tikai minimālās algas pieauguma nodrošinājumam. Tas nozīmē, ka atbilstoši pastāvošajam darba samaksas regulējumam nozarē zemākā darba algas likme māsu palīgiem, māsām, vecmātēm un ārstu palīgiem būs vienāda.

    Līdz šim nozarē pastāvošā ārsta – māsas, vecmātes, ārsta palīga – māsas palīga darba samaksas attiecība bija aptuveni 1 : 0,6 : 0,4. Valdība ir lēmusi, ka 2015. gadā tā būtiski mainīsies par labu zemāk kvalificētajam personālam, jo ne ārstiem, ne māsām, ne vecmātēm, ne ārstu palīgiem algas pielikums nav paredzēts.

    LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris secina: „Notikušais uzskatāmi parāda, cik bezjēdzīgi tiek tērēts laiks dažādu pamatnostādņu veidošanai, apspriešanai un apstiprināšanai. To visu valdība ar vieglu roku pārsvītro brīdī, kad kvalificētākajam veselības aprūpes personālam liek saprast – jūs mums neesat vajadzīgi”.

Informāciju sagatavoja LVSADA arodbiedrības darba koordinatore I. Rudzīte (tel. 67847305).