16.02. Preses relīze


Informācija plašsaziņas līdzekļiem

    Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) iebilst pret privāto veselības aprūpes iestāžu  lobēšanu.

    LVSADA priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa uzskata, ka primāri valstij būtu jānodrošina valsts slimnīcas ar nepieciešamajām kvotām, bet privātām medicīnas iestādēm kvotas varētu piešķirt tikai tiem pakalpojumiem, kurus nesniedz valsts un pašvaldību slimnīcas. Viņa pauž nožēlu, ka  laikā, kad veselības nozarei ir mazākais finansējums ES, t.i. zem 3% no IKP,  valsts atbalsta privāto biznesu, bet savas slimnīcas ir pametusi novārtā. Ja situācija mainītos par labu valsts un pašvaldību slimnīcām, tad arī samazinātos pacientu rindas uz izmeklējumiem, atrastos līdzekļi pacientu līdzmaksājumu samazināšanai  un  mediķu algām.

   LVSADA uzskata, ka nekavējoties jāpārskata kvotu piešķiršanas kārtība par labu valsts un pašvaldību slimnīcām. Privātās medicīnas iestādes valsts apmaksātus izmeklējumus drīkstētu veikt tikai gadījumos, ja valsts un pašvaldību slimnīcas nevar nodrošināt konkrēto  medicīnas pakalpojumu pieejamību.

 

 Informāciju sagatavoja LVSADA arodbiedrības darba koordinatore I. Rudzīte (tel. 67847300).