28.06. Preses relīze


Informācija plašsaziņas līdzekļiem

          Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž neizpratni un satraukumu par kārtējām Ministru prezidenta Māra Kučinska uzvedības dīvainībām. Šoreiz tas ir saistīts ar Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdes laikā izskanējušo Ministru prezidenta paziņojumu par papildu finansējuma ierobežošanu veselības aprūpei nākamajā gadā: “Runa ir par 35 miljoniem un punkts.”

         Dīvainība slēpjas apstāklī, ka tā pati M. Kučinska valdība Latvijas Stabilitātes programmā 2016. – 2019. gadam šī gada aprīlī ir lūgusi Eiropas Komisijai (EK) atļauju palielināt budžeta deficītu par 0,5% no IKP (2017. gadā tie būtu aptuveni 130 – 140 milj. EUR) ar mērķi steidzami palielināt veselības nozares finansējumu; programmā ir norādīti arī iespējamie naudas avoti. EK oficiālajos ieteikumos Latvijai šādu atļauju arī ir devusi un pat uzsvērusi nepieciešamību strauji palielināt veselības aprūpes finansējumu. Un nu, saņēmis EK atļauju, Māris Kučinskis pēkšņi atsakās to darīt!

         LVSADA priekšsēdētājs V. Keris secina: “pacientiem saprotamākā veidā premjera paziņojumu varētu tulkot kā: “Latvijas izmērdēšanu turpināsim. Punkts.” Šāda valdības nostāja rada virkni nopietnu jautājumu.”

 

 Informāciju sagatavoja LVSADA arodbiedrības darba koordinētājai I. Rudzīte (tel. 67847302).